Adresa. VOJISLAVA ŠĆEPANOVIĆA B.B. MOJKOVAC
GRADAC LOGO

DOO "Komunalne usluge - Gradac" Mojkovac

Mojkovački otkos

18. juna 2022. godine od 07:00 h na prostoru Sportsko - rekreativne zone (plato nekadašnjeg Jalovišta) održaće se manifestacija “Mojkovački otkos” u organizaciji Turističke organizacije Mojkovac, Opštine Mojkovac i Komunalnog preduzeća "Gradac".

Ovo je turistička manifestacija koja njeguje stare zanate i čuva tradiciju od zaborava. Svrha okupljanja velikog broja učesnika i posjetilaca i ručne, ne mašinske kosidbe, jeste povratak zaboravljenim tradicionalnim vještinama i zanatima, koji odslikavaju naše etno nasljeđe.

Okupljanje kosača je u 7 časova, a od 11 časova planirano je osvježenje uz bogatu trpezu i umjetnički program u skladu sa našom kulturom i tradicijom.

Nakon odmora i osvježenja, organizovaće se takmičarski dio na kome će se najbolji kosači nadmetati u svojim vještinama. Za prva tri mjesta obezbijeđene su novčane nagrade. ??

Prijave za revijalni i takmičarski dio, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti lično u Turističkoj organizaciji Mojkovac svakog radnog dana od 08 do 15 časova ili na:

068-718-136

050-472-428

[email protected]

Turistička organizacija Mojkova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *